Etikai kódex1. Biztonság, biztonság, biztonság!
Tudtad? Alabama államban (USA) tilos bekötött szemmel motorozni. Nos, reméljük, hogy ilyen szigorú szabályt nem kell hoznunk, de fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy mindig a Te és a környezetedben lévők biztonsága a legfontosabb. Mi elkövetünk mindent, hogy robogóink műszakilag a legjobb állapotban legyenek, kövess el Te is mindent, hogy utad balesetmentes legyen.

2. Suit up!

Tudtad? Baleset esetén 40%-kal több esélyed van a túlélésre/maradandó fejsérülés elkerülésére, ha bukósisakot használsz. Mi biztosítjuk robogóinkhoz a menő, stílusos bukósisakot, te pedig soha ne felejtsd el használni azt! Ajánljuk még a zárt cipő viseletét, mert papucsban egy rosszul időzített lábletétel elég csúnya dolgokat művelhet a pedikűröddel.

3. Jupiter
Tudtad? Tenessee államban (USA) a törvények értelmében lehet motorról bálnára vadászni. Magyarországon pedig a „bálna Mercit” és a „többi egzotikus fajt” vadászhatod le azzal, hogy közlekedhetsz a buszsávban, beállhatsz a lámpánál várakozó kocsisor elejére.

4. Kisökör

Tudtad? Minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár. A robogó nem bicikli, ezért járdán egyáltalán nem közlekedhetsz robogóval. A biciklisávot pedig csak rövid ideig, manőverezés céljából használhatod.

5. ReKRESZ izom-fejlesztés
Tudtad? A test az ember a maximális pulzusszámának 70-80% között égeti a legtöbb szénhidrátot. Kérjük, hogy közlekedésben körülötted lévők fittségét ne azzal ösztönözd, hogy behajtasz az egyirányú utába szemből, figyelmen kívül hagyod a közlekedési lámpákat, veszélyeztetve ezzel mindenkinek a testi épségét. A KRESZ táblák nem csak azért vannak, hogy színesítsék a városi környezetet. Viselkedj úgy, ahogy másoktól elvárnád a Veled szemben való viselkedést.

6. Elegancia, stílus
Tudtad? Egyes összeállítások szerint a motoros futár a „leginkább idegesítő faj” a közlekedésben részt vevők szerint. Mi adjuk az elegáns járgányt, te pedig járulj hozzá stílusoddal az összképhez. És igen, a pizzafutár stílusban cikázni a sorok között nagyon nem menő, kifejezetten balesetveszélyes.

7. Parkolás

Tudtad? Egy átlagos babakocsi súlya gyerekkel, „kötelező felszereléssel”, a kismama táskájával 20 kg körül van és 50 cm széles. Egy szabálytalanul leparkolt robogó olyan akadályt képezhet, ami miatt pl. a babakocsival csak az úttest felől lehet kikerülni. A menő arcok úgy teszik le a járgányt a járdára, hogy a szélességének legalább a felét, de minimum 1,5 méter széles használható felületet hagynak, tehát nem rakjuk keresztbe a járdán, nem képezünk a robogóból terepakadályt mások számára. Tény, hogy a járgányunkat sokkal többen látják, ha egy forgalmas út közepén hagyod, de felhívjuk a figyelmedet, hogy ezzel a KRESZ szabályai ellen vétesz, mely pénzbírságot von maga után. A marketing részt pedig igyekszünk mi kezelni.